Всичко започна преди 10 години...



20-03-2014 10:41 | Станко Димов

Роджър Федерер и Рафаел Надал ще отбележат своеобразна годишнина от първата си среща на корта. Двамата поставят начало на може би най-великото съперничество в историята на тениса именно на турнира в Маями през 2004-а. Те се срещат в III кръг, а Рафа, който по това време е малко популярен и все още не е спечелил нито една АТР титла, побеждава с 6:3, 6:3.

Любопитното е, че през следващите 12 месеца Рафа и Роджър не се засичат на корта и вторият им мач е отново в Маями! През 2005-а те се срещат на финал, а ФекЕкспрес печели драматично с 3:2 сета, след като обръща мача от 0:2.

От тогава насам двамата се срещат десетки пъти, в повечето случаи на финали. До момента Надал и Федерер имат общо 33 двубоя, в които Рафа е записал 23 победи.

„Тези момчета са суперзвезди. Те са по-големи от спорта, по-големи от тениса. Те събират тълпи от хора навсякъде около себе си, без значение дали са на летището, в хотела или на разходка из мола”, коментира Адам Барет, турнирен директор на Sony Open.

Въпреки, че са имали изключително драматични и емоционални двубои, Федерер и Надал винаги са демонстрирали отлични взаимоотношения и взаимен респект.
Испанецът нееднократно е споделял колко щастлив се чувства, след като победи „най-великия играч в историята на тениса”.

Тази година Федерер и Надал са в различни части на схемата и могат да се срещнат в Маями само на финал.

СЪПЕРНИЧЕСТВОТО НА ФЕДЕРЕР И НАДАЛ - СТАТИСТИКА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини