Нова победа за Цвети в Маями!



20-03-2014 18:28 | Николай Драганов

Цветана Пиронкова записа отлична победа с 6:3, 6:3 над №26 в света Сорана Кърстя във втори кръг на турнира в Маями. Благодарение на този успех, българката за първи път в своята кариера се класира в трети кръг на силния турнир в САЩ.

 

Това бе трети успех над Кърстя в четири мача между двете, като по-рано през сезона румънката отстъпи на нашето момиче и в Сидни, където Пиронкова триумфира с титлата.

 

Следващата съперничка на Пиронкова ще бъде Ангелик Кербер като този двубой ще бъде в програмата на турнира в Маями за събота. Цвети води на германката с 2:1 в преките двубои до момента.

 

При нова победа Цвети почти сигурно ще се завърне и сред първите 40 в световната ранглиста при жените. От началото на сезона българката е записала 16 победи в 21 мача.

 

Първата част на мача започна лошо за Пиронкова, която изостана с 0:40 и от втория опит Кърстя успя да пробие. Цвети обаче не позволи на своята съперничка да дръпне в резултата и още в следващия гейм също се добра до точка за пробив, която бе реализирана за 1:1. Последва бърз гейм за нашето момиче и изключително дълъг и оспорван такъв за румънката, която отрази цели четири точки за пробив, преди все пак да стигне до 2:2.

Пиронкова обаче продължи да сервира по-добре и в осмия гейм успя да пробие за втори път и да поведе с 5:3. Сервирайки за първата част, пловдивчанката допусна изоставане с 30:40, но издържа на напрежението, спаси точката за пробив, а малко след това затвори сета.

 

Българката използва този устрем и потегли с ранен пробив още на старта на втория сет. Последваха оспорвани, но силни минути за Пиронкова, която  нямаше сериозни проблеми от начален удар чак до осмия гейм в сета.

В него румънката даде всичко от себе си, за да се върне в мача, като се наложи Цвети да спасява точка за пробив. Все пак тя издържа на напрежението, обърна нещата в своя полза и още в следващия гейм пловдичанката на свой ред проби с цената на мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини