Джокович: Федерер се връща към най-добрата си форма



21-03-2014 14:05

Новак Джокович призна, че е изключително щастлив от триумфа си на турнира в Индиън Уелс. Там той надделя в трисетова битка с Роджър Федерер във финала.

Преди старта на следващия голям турнир в Маями Ноле предупреди всички, че Федерер демонстрира по-високо ниво от миналия сезон и е подобрил бекхенда си.

"Той играе на много високо ниво. Връща се към обичайното си равнище, нивото което показваше в последните седем-осем години и го направи толкова доминиращ в мъжкия тенис. Миналата година определено не бе добра за него по собствените му стандарти.

"Сега Федерер започва на ниво 2014-а. Смятам че, че ударите му отново са впечатляващи и той си връща увереността. Струва ми се, че е подобрил и бекхенда си.

"Може би затова спомага и новата ракета, която използва, но определено ударите му са по-дълбоки Освен това генерира повече въртеливо движение при слайс. Несъмнено и опитът, който е натрупал до момента е от огромно значение. Когато е здрав той без съмнение е сред най-добрите играчи в момента," категоричен е Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини