Шоуменът Монфис не затрудни Надал (видео)



14-05-2010 18:23 | Станко Димов

Световният номер 3 Рафаел Надал се класира за полуфинал на турнира от сериите "Мастърс-1000" в Мадрид. Поредната жертва на Краля на клея бе симпатичният французин Гаел Монфис, който се добра до 4 гейма срещу местния любимец. Надал се нуждаеше от 77 минути, за да затвори мача след 6-1, 6-3, гарантирайки си място сред най-добрите 4 в испанската столица.

 

Интрига в срещата имаше само в началото на втория сет, когато Монфис не допусна пробив в 3 поредни свои сервис-гейма. Освен това Гаел имаше и 2 точки за пробив. В крайна сметка обаче 12-ият в схемата нямаше сили за нищо повече и записа името си в списъка на Надал.

 

Въпреки поражението Монфис спечели сърцата на публиката, която го изпрати с бурни аплодисменти при напускането му на централния корт "Маноло Сантана". Французинът на няколко пъти умело "жонглира" с феновете, които приеха на моменти циркаджийските му прояви повече от добре. Монфис обаче бе и много ядосан на себе си и крещеше яростно след всяка сбъркана топка.

 

И този мач на Надал бе лично проследен от куп от звездите на футболния колос Реал (Мадрид). Разбира се водени от своя капитан Раул, част от величията на Кралския клуб подкрепиха своя сънародник Рафа Надал в поредната му крачка към историята.

 

Така Рафаел Надал е само на 2 мача от историята и рекордната 18-а титла от "Мастърс" сериите. Следващият съперник на Рафа е Николас Алмагро, който по-рано през деня прегази Юрген Мелцер (Австрия). Ако грабне титлата в Мадрид Рафа ще стане и първият играч в историята, който печели 3 поредни турнира от "Мастърс 1000".
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини