ВИДЕО: Съдийска аванта за Ноле в ключов момент, той се извини



27-03-2014 14:07 | Станко Димов

Новак Джокович пречупи Анди Мъри с 2:0 сета и се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Маями. Един момент от срещата обаче се оказа ключов и подори куп спекулации.

Моментът, предизвикал полемики, дойде при сервис на Мъри и 6:5 за Джокович. Още при първото разиграване сърбинът удари топката с ракетата преди тя да е преминала от неговата страна на корта и телевизионното повторение го потвърди.

Въпреки протестите на Мъри, съдията на стола не промени решението си и отсъди в полза на Джокович. Това разконцентрира миналогодишния шампион и той направи три поредни непредизвикани грешки и допусна пробив, с който загуби първия сет.

„Отидох при Новак и го попитах, самият той ми каза, че ракетата му е минала от другата страна на мрежата. Не съм ядосан, все пак аз направих пробив във втория сет и имах своите шансове. Просто съм разочарован”, сподели Мъри след края на срещата.

„Вижте, може би е моя грешка. Мисля, че преминах мрежата с ракетата, но не съм я докосвал. Може би правилото е, че не е позволено да минавам от неговата страна, но не съм сигурен. Вие ми кажете. Не се чувствам виновен, просто съдията на стола взе това решение. Никога не съм лъгал на корта. Винаги се опитвам да съм честен, независимо срещу кого играя”, каза от своя страна Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини