Федерер загуби сет, но продължава напред



14-05-2010 23:06 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за полуфинал на турнира в Мадрид. Световният номер 1 победи трудно с 2:1 сета напористия латвиец Ернест Гулбис. "ФедЕкспрес" загуби първия сет на мача с 3-6, но след 6-1 и 6-4 продължи напред. Зрителите на централния корт "Маноло Сантана" станаха свидетели на страхотен спектакъл, който в крайна сметка завърши с монолог на швейцареца.

 

Мачът започна отлично за младия латвиец, който с лекота спечели подаването си, а след това осъществи и пробив. Резултатът набъбна до 3-0, а до края на първия сет Гулбис показа перфектна игра в сервис-геймовете си и не даде нито една възможност на Федерер да върне пробива. Така след малко повече от половин час игра Гулбис затвори първия сет.

 

След подновяването на играта положението на Федерер се влoши допълнително. Швейцарецът отново допусна ранен пробив, но за разлика от първия сет, този път намери сили и моментално изравни резултата в геймовете - 1:1. Окрилен от първия си пробив в мача, световният номер 1 вдигна оборотите и до края на сета не остави никакъв шанс на Гулбис - 6:1 и изравняване на резултата.

 

Заключителната част на мача започна спокойно, а Федерер направи решителната крачка към успеха с пробив в третия гейм. От тук до края швейцарският гений не сгреши и логично се поздрави с крайния успех.

 

Така в следващата фаза Федерер може да се изправи срещу Анди Мъри в повторение на финала на Australian Open от началото на годината. За тази цел обаче британецът ще трябва да победи един от най-големите специалисти на клей-кортове - Давид Ферер (Испания). 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини