Григор: Тенисът е маратон, а не спринт



29-03-2014 14:24

Григор Димитров отчете, че се старае да не слуша различните коментари и анализи свързани с играта му. Той е убеден, че в дългосрочен план върви по правилен път и резултатите от това вече се виждат. Най-добрият ни състезател пристигна в София за двубоите на страната ни от Купа "Дейвис".

"Тенисът като цяло е бил единственият спорт, който винаги съм искал да практикувам и да бъда част от него. С времето осъзнавах, че след всеки изминал мач много неща се променят, но не и желанието ми да играя. Винаги съм казвал, че тенисът не е спринт, а маратон," сподели българинът попитан затова какви са му целите и кой турнир иска да спечели от Големия шлем.

"Определено се чувствам много по-добре физически. Да играеш 5 сета винаги е по-различно. Имам някои неща, които да подобря и да доизпипам. Гледам позитивно за предстоящия сезон на клей," уточни още той по повод стартиращия сезон на червени кортове, който ще завърши традиционно с Откритото първенство на Франция.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА ГРИШО!

Димитров говори и за любопитен момент от негов мач в Маями, когато помогна на момиче подаващо топките, на което прилоша. Този жест на най-добрия ни състезател бе високо оценен по света и стана хит из социалните мрежи и YouTube. "Беше странна ситуация във втория сет. Просто поисках хавлията си и видях, че на момичето не му е добре. Понеже знам какво е чувството, отидох попитах я, тя ми каза че не й е добре. Дадох й да седне и я заведох навън. След мача тя ми благодари."

Бившият номер 1 при юношите в тениса сподели и какво го мотивира. "Не е лесно да се мотивираш и да останеш в играта, особено ако загубиш първия сет. Вече съм сред най-добрите 4-5 години, тренирал съм с много от най-добрите, вече знам какво да очаквам от тях и това ми дава увереност, влизайки в мача. Единственото, което мисля, когато съм на корта е как да спечеля. Няма специална формула," обобщи той.

СНИМКИ ОТ ОТКРИТИЯ УРОК НА ГРИГОР В СОФИЯ

Екип на Tennis24.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини