Гришо учи деца на сервис: Целете се като Робин Худ



30-03-2014 13:56

Ракета номер 1 в българския тенис Григор Димитров даде ценни съвети на 20-ина избрани деца в спортния комплекс „Малееви” в София, предаде Viasport.bg. Около час 16-ият в световната ранглиста на АПТ игра с малчуганите и ги напътства при изпълненията им. Той участва в специална кампания на „Рексона” у нас „Бъди активен!”.
 
„Помня още урока, който получих от баща ми като малък специално за сервиса. Той беше да си представям, че съм Робин Худ, да изваждам стрелата (разбирай топката) отзад и да се прицелвам”, каза на децата голямата звезда.

Гришо остана впечатлен от уменията на малките си последователи. Първо той се запозна с всеки един от тях, а после ги накара да му покажат как загряват. Димитров се нареди последен на редичката от малчугани и врътна с тях две обиколки на корта. После размени по няколко удара с всеки, а накрая поиска да види и ретурите им. Той окуражаваше всяко едно от децата с възгласи „Браво!”, а у едно от момчетата видя бъдещия Рафаел Надал. „Ето го Рафа с тази лява ръка”, обърна се към детето Григор.

Той накара малките да му покажат могат ли да навиват гриф и остана впечатлен и от това им умение.

11-годишният Максим Хорозов от Пловдив развесели Гришо с желанието си да спечели и 4-те турнира от Големия шлем за година. „И аз така искам, но ще съм доволен да започна и с 4 четвъртфинала”, отговори му Димитров.

Преди да им раздаде автографи, Григор посъветва децата да продължават да тренират, да бъдат упорити и активни и да преследват целите си.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини