Златен дубъл



30-03-2014 22:59 | Станко Димов

Новак Джокович е новият шампион на турнира в Маями! На финала сърбинът се наложи с 2:0 сета над водача в световната ранглиста Рафаел Надал, в отделните части 6:3, 6:3.

За Ноле това бе четвърти триумф в Кий Бискейн след титлите през 2007, 2011 и 2012. За Рафа пък това бе четвърти загубен финал в Маями и това продължава да бъде един от малкото значими трофеи, които липсват във витрината на Матадора.

С успеха си тази вечер Джокович затвърди страхотната форма, в която се намира. За втори път в кариерата си, след сезон 2011, сърбинът печели последователно надпреварите в Индиън Уелс и Маями, а общият брой трофеи за Ноле вече набъбна до 43!

Иначе това беше 40-и сблъсък между Надал и Джокович, в който сърбинът взе своята 18-а победа, при това напълно заслужено! Важно е да се отбележи, че Джокович триумфира в Маями без да загуби сет!

Рафа Надал първи стигна до точка за пробив в мача. Това се случи още в първия гейм, но испанецът не успя да оползотвори открилата се възможност. Малко по-късно, в шестия гейм, Джокович на свой ред стигна до брейк-бол, но за разлика от Рафа не скри и поведе за 4:2. До края на сета сърбинът спечели следващите си две подавания и взе първата част с 6:3.

Силното представяне на сърбина продължи и в началото на втория сет, когато Ноле достигна до пробив още в първия гейм. В последствие световният №2 затвърди преднината си и поведе с 2:0, с което взе тотален контрол над двубоя. До края световният №1 така и не успя да се върне в мача и за четвърти път в кариерата си загуби финал в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини