Григор се хвали с Богородица от Хасково



01-04-2014 00:20

Григор Димитров реши да покаже на света българските красоти и по-точно тези в родния му град Хасково, пише "Стандарт". 22-годишният ни тенисист публикува в профила си във Фейсбук снимка на статуята на Дева Мария с Младенеца, издигната през 2003 г. на хълма Ямача над Хасково.

"Някой знае ли защо това е включено в Книгата на рекордите Гинес?", попита звездата своите феновете. Въпросът очевидно не затрудни почитателите на Гришо, тъй като верните отговори веднага заваляха. Не липсват и закачливи коментари, като "А Маша знае ли, че се интересуваш от други Марии?"

Монументът "Света Богородица" в Хасково е статуя от полимер-бетон на считаната за покровителка на града Света Богородица с Младенеца. Скулптурата, висока 14 м и тежаща 80 тона, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С нея през 2004 г. градът влиза в раздел "Религия" на Книгата на Гинес като най-високата статуя в света на Богородица с Младенеца.

Димитров записа ново рекордно класиране в кариерата си. Първата ни ракета се изкачи с едно място нагоре в световната ранглиста и вече е 15-и с 2130 точки.

За успехите си на корта Гришо беше поздравен лично от Кристиан Вигенин. Външният министър му пожела успех в предстоящия турнир за купа "Дейвис".

Мария Димитрова


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини