Джокович: Заради Федерер и Надал станах толкова добър



01-04-2014 19:45

След триумфа си на "Мастърс 1000" в Маями Новак Джокович отчете, че през годините непрекъснато се е стремял да става по-добър, защото Роджър Федерер и Рафаел Надал непрекъснато са вдигали летвата и са повеждали всички останали да правят това.

"Смятам, че големите предизвикателства, които съм имал в кариерата ме промениха в положителен смисъл. Заради Рафа и Роджър аз съм това, което представлявам днес.

"Спечелих първия си турнир от Големия шлем като номер 3 в света през 2008-а. След това ми бе трудно да преодолея психологическите съмнения, които имах. Във всички големи битки, които загубих срещу тези велики играчи, всъщност се научих как е нужно да подхождам, за да изляза изляза победител.

"Работих здраво в последните години и това се отплати. Не е лесно да играеш срещу основния си съперник особено във финал, но ако искаш да си на върха, трябва да победиш най-добрия. Трябва да побеждаваш най-добрите играчите и това е най-голямото предизвикателство," категоричен е сърбинът.

В момента Джокович все още изостава с 18:22 в преките битки с Рафаел Надал, но е играчът, който е побеждавал най-много пъти испанеца. Той има три поредни успеха над Надал и четири успеха над Роджър Федерер в последните им пет двубоя. Швейцарецът пък има аванс от 17:16 победи над Джокович общо.

Следващият турнир, на който Новак Джокович смята да участва е в Монте Карло след около две седмици. "Имам известно време за подготовка преди първия ми клей двубой в Монте Карло. Мястото, където живея от шест-седем години. Спечелих турнира миналата година, обичам да играя там. Март бе страхотен за мен и се надявам да продължа по същия начин и в турнирите на клей," пожела си Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини