Тодор Енев: Догодина ще се целим в първа група



Тодор Енев: Догодина ще се целим в първа група
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-04-2014 17:48 | Станко Димов

Капитанът на националния отбор за Купа „Дейвис” Тодор Енев изрази задоволство от оставането на тима във втора група на зона Европа / Африка. След победата над Гърция Тошко сподели, че си поставя за цел догодина тимът ни да се изкачи едно ниво нагоре. Той похвали Григор Димитров, който изтъкна като изключителен професионалист. Енев също така похвали и другите момчета в тима и призна, че в неделя в игра ще видим Динко Халачев, за когото това ще бъде дебют с фланелката на България. Ето какво сподели още Тошко Енев пред Tennis24.bg:

- Честита победа! Лесно ли дойде тя? Коментарът ти за мача...
- Благодаря. На пръв поглед изглежда лесна победа, но не беше точно така. Видяхте в първия сет те пробива и сервираха за сета. За радост момчетата успяха да върнат пробива и да изиграят един перфектен тайбрек и от там нататък вече беше по-лесно. Повярвахме си повече и започнахме да играем по-освободено. Мисля, че съвсем заслужено победихме.
Не беше лесен сингълът на Дими в петък. Той поведе с 2:0 сета, но имаше геймове, които продължаваха 20 и повече минути.

- Лесно ли се мотивира отбор, в който играе Григор Димитров?
- Той е изключителен професионалист и земен човек. Държи се професионално, вслушваше се във всички мои съвети, за което съм му благодарен, както и на всички други момчета от отбора. Атмосферата беше невероятна през цялата седмица. Смятам, че с този отбор имаме реални шансове за попадане в Първа група.


- Няколко думи за публиката. Очакваше ли да дойдат толкова много българи?

- Аз наистина очаквах да има доста българи, все пак разстоянието до Атина не е голямо. Радвам се, че те успяха да ни помогнат. Благодарен съм на публиката. Подкрепата беше доста сериозна. Гледаме напред.


- Гръцката публика беше много спортсменска...

- Да, беше спортсменска, защото ние не им дадохме шанс за нещо друго. Днес ако бяхме загубили първия сет на двойките, или ако в петък на мача на Дими се бе стигнало до 2:2 сета, най-вероятно тук щеше да стане война. Знаете сами колко темпераментна е гръцката публика.

- В четвъртък пред Tennis24.bg каза, че не искаш бърза победа, а просто победа. Победата обаче дойде бързо и сега в неделя двубоите са за протокола. Можем ли да очакваме дебютант в състава в неделя и наясно ли си кои ще играят?
- Да, ще има дебютант. Халачев ще играе в първия сингъл, във втория по всяка вероятност ще бъде Кутровски.

- Не беше отдавна времето, когато ти беше на корта. Къде е по-лесно – на треньорската скамейка, или на корта в игра?
- На корта е по-лесно, със сигурност!

- Искаше ли се в някои моменти да влезеш на корта и ти да завършиш някоя точка?
- Не, по-скоро не. Вече съм се отказал от тениса.

- Каква е твоята равносметка за годината. През февруари загубихме от Финландия, сякаш там бяхме много близо до победата. Сега печелим категорично в Гърция...
- Във Финландия направихме един изключителен мач и само мога да бъда горд с момчетата. Днес успяхме да запазим мястото си във втора група и съм доволен. Важното е момчетата да бъдат живи и здрави.

- Днес Александър Лазов спечели титла. Лесен ли е изборът ти за състава за Купа „Дейвис”?
- Да, чух за титлата и мога да кажа, че се радвам за него. Дано продължава в същия дух, не само той, а и другите момчета. За всеки капитан ще бъде по-добре ако избира не между 5-6 човека, а между 20. Колкото повече силни играчи имаме, толкова по-силно ще можем да се представяме.

Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Атина

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини