СНИМКИ: Първа загуба за България в Атина



06-04-2014 11:40 | Станко Димов

Гърция постигна първа победа в плейофният двубой с България. Това стана факт, след като в първия неделен сингъл Александров Якупович победи с 2:0 сета Динко Халачев. В отделните части 7:6 (2), 6:1 малко повече от час и половина игра.

Въпреки неделният ден и сравнително ранният начален час, гръцките фенове не пропуснаха възможността да гледат тенис и изпълниха трибуните и днес. Мнозина от тях очакваха в игра да водят Григор Димитров и не скриха разочарованието си когато разбраха, че първата ни ракета е получил почивка и няма да излезе на корта днес.

Мачът бе специален за Халачев, за когото това бе първо участие с националния отбор на България.

Първият сет на двубоя продължи близо час и предложи много обрати. Александрос Якупович започна по-добре и след ранен пробив поведе с 2:0 гейма. Халачев обаче успя светкавично да отговори и изравни за 2:2. Общо в първите 6 гейма имаше 4 пробива. Драма не липсваше и в края.

Якупович проби за 6:5 и сервира за първата част, като успя да поведе и с 40:0, с което достигна до 3 последователни сетбола.

Халачев обаче не само ги отрази, и успя да върне пробива в последния момент и да се добере до тайбрек. В него обаче Якупович бе безкомпромисен – 7:2 точки. Във втория сет представителят на домакините проби пръв за преднина 3:1 гейма, след което нямаше проблем да затвори двубоя.

В последния двубой на единично Димитър Кутровски ще се изправи срещу Харалампос Капоянис (№949).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ЯКУПОВИЧ - ХАЛАЧЕВ

Станко Димов, специален пратеник на Tennis24.bg в Гърция

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини