Андреа Петкович спечели трета титла в кариерата си



06-04-2014 22:45

Андреа Петкович спечели своята трета WTA титла. Това стана на турнира в Чарлстън от категорията "Premier", където тя се наложи над Яна Чепелова със 7:5, 6:2.

Особено оспорван бе първият сет от финалната битка. Тогава германката отрази сетбол при 4:5. След това тя спечели общо осем поредни гейма, с което предреши крайния изход.

За Петкович това е най-престижната титла в нейната кариера. В последните два сезона тя бе преследвана от неприятни травми - в глезена през 2011-а и в коляното през 2012-а година. В тези случаи тя изпадаше извън първите 150, но намираше начин да се върне сред елита. Най-доброто й постижение е през 2011-а, когато тя дори влезе в топ 10.

"Много съм щастлива, че се завърнах след тези контузии. Не вярвах, че отново ще мога да играя на подобни финали след случилото се. Горда и щастлива съм," сподели Петкович като специално благодари на своя баща, на който тя посвещава своите успехи.

В същото време финалистката Яна Чепелова от новата седмица ще влезе в топ 50. В хода на турнира тя постигна и първата си победа над състезателка от топ 15 и то в лицето на Серина Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини