Елисавет Ъков: Изминалите 20 години са изключително успешни за HEAD България



09-04-2014 15:42

Елисавет Ъков е управител на фирма Head България, която е основен вносител от 20 г. на Head у нас. Той е сред дългогодишните партньори на "Стандарт" за тенис турнира за известни личности "Лидерите".

- Господин Ъков, Hеad България навършва 20 г. Каква е равносметката ви като една от водещите марки в света на тениса?
- Едни изключително успешни 20 години. Няма как да не се гордеем, поглеждайки назад през тях и виждайки как всички млади български тенисисти, постигайки успехи на международната сцена, играят с Head. Няма как да не се гордеем с факта, че първата тенис федерация в света, приела Head топките като официална, е българската. Няма как да не се гордеем, че почти през всичките тези 20 години сме били лидер на тенис пазара.

- Как планирате да отбележите годишнината?
- Годишнината смятаме да я отпразнуваме с един голям тенис турнир на кортовете на БНТЦ на 12-13 април съвместно с Vivacom и КАИ Национална тенис лига. С него ще открием сезона на открито на любимия ни спорт. Всички любители, практикуващи тенис на корт, са поканени. Надявам се да дойдат колкото се може повече любители, за да стане празникът по голям. Винаги съм смятал, че аматьорският тенис трябва да бъде организиран не по-лошо от детско-юношеския или професионалния. Хората, които се занимават с него, са повече и те го заслужават. Опитвахме се приятели на тениса няколко пъти да стартираме някакъв вид "администрация" на аматьорския тенис, за съжаление без успех. КАИ НТЛ успя и това ме радва изключително. Това за мен е бъдещето без алтернатива. През есента планираме и голямо шоу, за което очакваме да дойдат световноизвестни звезди в ските и тениса.

- Вие бяхте един от първите помогнали преди години на прохождащата в тениса Цвети Пиронкова. Какво ви накара да я подкрепите и как помагате сега на младите звезди?
- Приятели тенис треньори ни подсказаха, че това дете е много талантливо и трябва да му се помогне. Направихме го без много увещаване, за което се гордеем днес. Помагахме и на Гришо, и на Сесил, и на Вики Томова, и на всички наши юноши в годините, когато това им беше нужно. Много се гордеем с всеки един техен успех. Програма Team Elite, която сега се казва Team Head, продължава вече 18 г. Опитваме се да помогнем на колкото се може повече деца с екипировка на Head. Надяваме се след още 18 години да имаме поне два пъти по-дълъг списък с имена на наши млади тенисисти, постигнали такива резултати.

- През годините Head България оказва сериозна подкрепа и на турнира "Лидерите" на "Стандарт". С какво ще изненадате приятно участниците тази година за 11-ото издание на надпреварата за ВИП личности?
- ВИП личностите и приятели на "Стандарт" тази година ще бъдат приятно изненадани с 20 много хубави награди от HEAD България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини