Преди сезона на клей: Ноле все по близо до Рафа за №1



10-04-2014 22:18

В следващите два месеца от сезона на червени кортове най-вероятно ще станем свидетели и на оспорвана битка между Рафаел Надал и Новак Джокович за първото място в световната ранглиста. Двамата специалисти на клей са считани и за основни фаворити за втория турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Франция.

Дуелите им може да започнат още следващата седмица, когато стартира първия "Мастърс 1000" на клей в Монте Карло. Миналата година шампион в Княжеството стана сърбинът, който прекъсна серията от осем поредни титли за Надал!

Статистически Джокович може да се надява да измести Надал от върха в световната ранглиста в средата на май, когато е "Мастърс 1000" турнирът в Мадрид. По-вероятно е обаче голямата развръзка в този величествен дуел да бъде на най-подходящата арена - корт "Филип Шатрие" в комплекса "Ролан Гарос" в Париж.

Общо през 2014-а Надал има да защитава над 3000 точки повече от Ноле в този период. Преди година той направи изключителен рейд и спечели титлите в Барселона, Мадрид, Рим и "Ролан Гарос", което значи 5100 точки в актива му.

Джокович победи в Монте Карло, достигна полуфинал на "Ролан Гарос" и допусна ранни загуби в Мадрид и Рим за общо 1910 точки.

Интересно е да се отбележи обаче, че малко по-късно ситуацията в борбата за първото място може отново да се обърне в полза на Надал. Миналата година испанецът загуби рано на Уимбълдън, а Джокович игра финал.

Ще може ли Джокович да измести Надал от върха на ранглистата по време на сезона на клей?

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини