Джулия Терзийска за първата си титла: Винаги се боря до последно - дори в най-лошите мигове



13-04-2014 14:39

В началото на април Джулия Терзийска спечели първия си турнир от ITF сериите с награден фонд от 10 000 долара, който се проведе в Анталия. През годините тя е определяна като една от най-талантливите ни млади състезателки.

След този успех Терзийска е по-близо и до една от основните си цели през 2014-а, а именно да влезе влезе минимум в топ 500 на световната ранглиста.

От Tennis24.bg се свързахме с Терзийска за повече подробности около последния й успех и за бъдещите й планове.

Разкажи за турнира в Анталия как премина - мачовете, някакви интересни случки, кое беше най-трудно?
- Ами турнирите в Анталия бяха общо три. След две неуспешни седмици се мотивирах и успях да стигна до целта! Беше трудно, защото кортовете бяха по-бавни отколкото очаквах... За твърда настилка тази в курорта Белконти е може би една от най-бавните възможни! В същия турнир участваха играчи като Карол Бек, Марсел Илхан, Фредерико Жил и други, които са били в топ 100 в световната ранглиста и бе много интересно да играем заедно. Нивото им изобщо не е ниско.

През 2014-а на какви турнири предстои да участваш и какви цели си поставяш вече след първия трофей?
- След две седмици ми предстои турнири с награден фонд от $25 000 в Германия. Сега след титлата целите ми не се променят... пожелавам си да продължа в същия дух, да продължа с добрите представяния на 10-хилядниците. Лека-полека трябва да започна да играя все по-големи турнири. Целта е топ 500 до края на годината и тя остава в сила.

Как се мотивираш, когато играта не ти върви и имаш трудности на корта и извън него? От кой искаш съвети в тези случаи и какви обрати си правила в подобни мачове?
- Как се мотивирам... за 13 години моите прекрасни родители и цялото ми семейство не са спрели да ме подкрепят нито за миг. В най-добрите, но и в най-лошите ми дни и мачове. Дори, когато моята вяра се е губела те не са спирали да вярват в мен и са ми го повтаряли. След първите две лоши седмици в Турция не бях в оптимална психологическа форма, но аз умея да се боря - независимо дали е първи кръг или финал.

Говорих с моите треньори всеки ден и те също повтаряха, че го мога. Също и приятелите ми от турнира бяха до мен във всеки дени мач и ме подкрепяха безрезервно. Искам да благодаря на семейството ми най-вече, на треньорите ми и на всички приятели за подкрепата. Без нея дори в най-лошите моменти нямаше да спечеля първата си титла. Обичам ги. Така бе и във финала на последния турнир, когато в края на първия сет усетих, че имам болки в тялото и се изморявам, но се замислих за тях и си върнах силите.

Разкажи ни затова какви хобита имаш, а също така за любима музика, филми и т.н.? Какви неща обичаш да правиш извън корта?
- Обичам да гледам футбол, да слушам музика и да чета. Обичам да прекарвам време с близките си. Музика слушам всякаква. Преди мач предимно бърза музика за мотивация. Извън корта обичам да си похапвам - най- много диня. С нетърпение чакам лятото. Най-много обичам да гледам комедии и екшъни. Филмът "Хаос" с Джейсън Стейтъм ми е един от любимите. И разбира се "Аз, проклетникът".

Още по темата:
- Джули Терзийска: Очаквам успешен първи сезон при жените

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини