Надал: Наистина обичам предстоящата част от сезона (видео)



14-04-2014 13:49

"Това определено е любимата ми част от сезона," сподели Рафаел Надал по повод стартиращия сезон на клей. От тази седмица за Рафа предстоят няколко изключително важни турнири в Европа, а началото е в Монте Карло.

След първата му титла в Княжеството през 2005-а година Надал е спечелил общо 34 титли на клей - по 8 в Монако, Барселона и Париж, а също 7 в Рим.

"В изминалите осем-девет години постигнах добри резултати и спечелих много мачове в най-добрите турнири на клей. Това прави ситуацията особено специална за мен и имам страхотни спомени. Обичам всички тези състезания и градове," отчете нетърпеливият Рафа.

В момента Надал е само на два успеха от победа №300 в кариерата си. За него обаче ще бъде наистина трудно да защити всичките си 5100 точки от миналата година в този период, които са с 3000 повече от тези на основния му преследвач Новак Джокович.

"Всяка година е напълно различна. Единственото, което знам е, че за да се представиш силно трябва да си на 100% срещу всеки опонент. Всяка точка е важна," убеден е Надал по повод предстоящите сблъсъци.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини