Контузията в китката на Джокович не е сериозна



16-04-2014 10:19 | Станко Димов

Новак Джокович победи за по-малко от час Алберт Монтанес на старта на турнира в Монте Карло, където сърбинът е действащ шампион. Ето какво каза Ноле след успеха:

„Предвид факта, че това беше първият ми двубой на клей от доста дълго време насам мисля, че беше невероятно. Почти не допуснах непредизвикани грешки, макар да е важно да се отбележи, че съперникът ми не показа най-добрия си тенис. Опитах се да запазя концентрация от първата до последната точка, да го карам да тича от едната до другата страна на корта. Никога не е лесно, когато сменяш настилките, но днес всичко беше перфектно”, коментира Джокович.

„Винаги е по-специално чувството, когато играя в Монте Карло - в града, в който живия. Познавам много хора тук, домът ми е на 2-3 минутки от тенис клуба. Определено този турнир означава нещо повече за мен”.

В заключение сърбинът каза няколко думи и за болките в китката, които го измъчват през последните дни.

„Това е досадна болка, която започнах да чувствам миналата седмица. Днес двубоят ми бе много кратък, което ми помогна да не мисля за китката. Надявам се, че ден след ден положението ще се подобрява”.

Точно заради болките в китката Ноле отказа да участва на двойки в Монте Карло, където се очакваше да излезе на корта в „луд” тандем с Фабио Фонини.   

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини