Григор Димитров – Алберт Рамос 4:6, 6:3, 6:4 (гейм по гейм)



16-04-2014 15:14 | Станко Димов

Григор Димитров - Алберт Рамос, II кръг от турнира в Монте Карло.

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 Пробив още на старта! След отличен форхенд върху линията Рамос стигна до преднина 40:30, като за жалост в този момент Григор Димитров допусна първата си двойна грешка в мача и без игра загуби точката, с което и първия гейм. Не особено добро начало на срещата за нашето момче.

0:2 Втори много силен гейм на Рамос, който успява да затвърди аванса си - 2:0 след гейм на 30.

1:2 Григор слага край на серията от геймове на съперника си и най-после се разписва в двубоя. Българинът спечели подаването си категорично - на 0. Първа пауза, след което на сервис застава Алберт Рамос.

1:3 Отговорът на Рамос е подобаващ - гейм на 0 в негова полза и отново преднина от два гейма за испанеца.

2:3 Димитров спечели подаването си изразително. Българинът загуби първата точка в гейма, но спечели следващите 4 и отново се доближава максимално близо до съперника си. Рамос продължава да има пробив аванс.

2:4 Още един гейм, в който Рамос не дава шанс на Гришо да се добере дори да точка за пробив.

3:4 Гришо също е изразителен. Нов бърз гейм, след който идва и пауза.

3:5 За жалост Димитров отново не намери начин да затрудни Рамос, който определено се представя много вдъхновено. Испанецът спечели и този си гейм и принуждава Димитров да сервира за оставане в сета.

4:5 Първата задача е изпълнена - Гришо взе подаването си (на 15) и остава в сета, засега. Предстои пауза, след която испанецът ще сервира за сета. Припомняме, че Рамос направи пробив още в първия гейм, който на този етап се оказва напълно достатъчен за него.

4:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ - АЛБЕРТ РАМОС! Григор спечели първата точка в гейма по изумителен начин и изпълнението му със сигурност ще бъде сред кандидатите за "Удар на деня". За жалост обаче Рамос изобщо не се трогна и спечели следващите 4 точки, с което си гарантира и първия сет.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 За разлика от първия сет, този път Гришо не допусна изненада и спечели първото си подаване, с което за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата

1:1 От 30:0, Гришо успя да стигне до 30:30, но следващите две точки бяха за Рамос, който отново печели подаването си.

2:1 Първата пауза в сета идва при гейм преднина за Григор Димитров. Нашето момче взе подаването си на 0. Пауза, след която Рамос ще сервира за изравняване на резултата.

3:1 НАЙ-ПОСЛЕ! ПРОБИВ ЗА ГРИГОР! Българинът стигна до първата си точка за пробив и след фантастичен форхенд по правата не остави шанс за реакция на Рамос. Испанецът отделно помогна с няколко непредизвикани грешки от форхенд.

4:1 Макар не лесно, пробивът е затвърден. Гришо поведе с 40:15, но допусна изравняване на резултата - 40:40. Ретур в аут на Рамос и форхенд-уинър от ракетата на Гришо обаче му осигуриха гейма.

4:2 Рамос спира серията от последователни геймове на сметката на Димитров и намалява преднината на българина. В интерес на истината Гришо помогна с няколко нетипични грешки в този гейм. Димитров обаче продължава да има солиден аванс и да държи здраво в ръцете си контрола над втория сет.

5:2 Димитров спечели подаването си на 15 и се доближава само на гейм от успех в сета. Пауза, след която Рамос ще сервира за оставане в сета.

5:3 Бърз гейм на сметката на Рамос. Григор ще сервира за успех във втория сет.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ - ГРИГОР ДИМИТРОВ! Българинът изобщо не трепна и спечели подаването си на 0, след като отново вкара 4 първи сервиса. Така пробивът в четвъртия гейм се оказа напълно достатъчен на Димитров да изравни резултата в сетовете.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Алберт Рамос)

1:0 Рамос открива резултата в решителния трети сет, но Димитров определено има за какво да съжалява. Българинът стигна до точка за пробив, но в ключовия момент прати форхенд на сантиметри в аут. След това Рамос успя да обърне гейма.

1:1 Гейм на 0 за Димитров. След час и 22 минути по сет и по гейм за Гришо и Рамос в двубоя им от втори кръг.

2:1 Още един случай, в който Димитров има за какво да съжалява. Този път българинът пропусна две точки за пробив. Рамос видимо е доста уморен (започна турнира от квалификациите), а в последните няколко минутки явно изпитва и леки схващания.

2:2 Григор изравнява резултата. Добрата новина е, че Рамос не е стигал до точка за пробив от час и половина насам.

2:3 ПРОБИВ, ПРИ ТОВА НА 0, ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Логичното най-после се случи и Гришо повежда в резултата в решителния трети сет. Рамос едвам се движи по корта и поне привидно не трябва да има проблем за Гришо да довърши съперника си.

2:4 Пробивът е затвърден и Димитров вече води с комфортното 4:2. В интерес на истината Гришо измъкна гейма от изоставане 15:30. Два гейма делят нашето момче до място в трети кръг.

3:4 Рамос прекъсва серията на Димитров и се връща в двубоя. Или по-скоро остава в двубоя, тъй като видимо няма сили да се бори с нашето момче. При малко повече шанс и концентрация, Димитров спокойно можеше да е направил втори пробив и да сервира за мача.

3:5 Отличен гейм, който мина под диктовката на Григор Димитров. Нашето момче е само на гейм от място в трети кръг и сблъсък с Давид Ферер.

4:5 Категоричен гейм за Рамос, който намалява преднината на Димитров. Пауза, след която със сервис на своя страна Гришо ще има шанс да затвори мача.

4:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ  - ГРИГОР ДИМИТРОВ.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ДВУБОЯ НА ГРИШО С ФЕРЕР ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини