Федерер надви Ноле и е на крачка от мечтан триумф в Монако



19-04-2014 18:07

На "Мастърс 1000" в Монте Карло ще видим нов шампион. Това стана възможно, след като Роджър Федерер отстрани действащия такъв Новак Джокович с успех 7:5, 6:2. Така в спора за трофея той ще играе с добрия си приятел и сънародник Станислас Вавринка.

Любопитното е, че победителят в неделния финал ще бъде номер 3 в световната ранглиста от понеделник, а освен това ще се изкачи на върха в годишната, която отразява резултатите само през 2014-а година.

За Федерер евентуална титла в Монако би била изключително ценна, тъй като в неговата невероятна кариера това е един от малкото големи турнири, които той не е завоювал!

Ключов за развитието на днешния двубой между Федерер и Джокович бе първият сет. При 5:4 Федерер спаси два сетбола, а след това успя да пробие Ноле за 6:5. Любопитното е, че Джокович поведе с 40:0 в този 11-и гейм, но въпреки това бе пробит от бившия номер 1.

Вторият сет не предложи особена интрига и Федерер сравнително убедително се наложи с 6:2. Нужно е да се отбележи, че Джокович се оплака и от болка в дясната китка.

Това е общо 18-а победа на ФедЕкспрес над Джокович, с която той прекъсна серията на опонента си от 13 поредни победи. Така в неделя Фед предстои да се бори за 79-а АТР титла.

Дотук Федерер води с 13:1 в преките мачове със Станислас Вавринка. Все пак любопитното е, че единственият успех на Стан е постигнат тъкмо в Монте Карло на клей. Вавринка освен всичко е спечелил всичките си 5 мача с играчи от топ 10 през 2014-а.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ ФИНАЛНИЯ СБЛЪСЪК ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини