Тежка загуба за Цвети Пиронкова в Щутгарт



20-04-2014 09:50 | Станко Димов

Цветана Пиронкова претърпя изненадваща загуба във втория квалификационен кръг на силния турнир за жени в Щутгарт. Българката отстъпи след 1:6, 3:6 пред неизвестната италианка Джойа Барбиери, която започна седмицата като №221 в ранглистата на WTA.

Двубоят между двете продължи едва час и мина изцяло под диктовката на Барбиери, която се докосва до успех от място в основната схема в Щутгарт.

Възможно е Пиронкова е да изпитвала физически затруднения по време на срещата. Италианката пък може да се похвали с много стабилна игра на сервис.

Как се разви срещата - прочетете в следващите редове.

КОМЕНТАР НА МАЧА:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 За жалост двубоя започва с пробив в полза на Барбиери. Цвети сервира лошо и допусна да бъде пробита на 15.

0:2 Италианката, №221 в ранглистата на WTA, затвърждава преднината си. Цвети се добра до равенство в гейма, но нищо повече.

1:2 Цвети печели първия си гейм в двубоя и намалява преднината на италианката. И в този гейм нашето момиче имаше известни трудности, но все пак успя да наложи волята си.

1:3 Много бърз и изразителен гейм на сметката на Барбиери. Италианката поведе с 40:0, след това Цвети взе една точка, но нищо повече. Важно е да се отбележи, че Барбиери до момента има над 90% вкаран първи сервис!

1:4 За жалост Барбиери стигна до втори пробив и прави много важна крачка към успех в първия сет. Явно италианката влезе в серия и в последните минутки печели почти всяка точка.

1:5 Пиронкова започна добре и поведе с 40:30, което означаваше и точка за връщане на един от пробивите. За жалост обаче италианката отново вкара няколко първи сервиса и измъкна гейма.

1:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА БАРБИЕРИ. Италианката достигна до два сетбола, които Пиронкова отрази. При третия обаче Цвети бе безпомощна и загуби първия сет. Първият сет продължи едва 27 минути!

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Джойа Барбиери)

1:0 Италианката Барбиери започва силно и втория сет. 221-ата в света поведе с 40:15, Цвети намали на 40:30, но ответната точка бе за Барбиери, която открива ртезултата и във втория сет. Пети пореден гейм на сметката на Барбиери.

1:1 Цвети прекъсва серията на опонентката си и най-накрая си спечели подаването. Резултатът във втората част е изравнен, но показателите на Пиронкова при сервис определено не са впечатляващи.

2:1 Гейм на 15 за Барбиери. От началото на втория сет и двете опонентки си печелят с лекота сервис-геймовете.

3:1 Пробив за Барбиери. При това италианката взе гейма на 0. Възможно е Цвети да има и някакви физически проблеми, но н атозаи етап нямаме никаква информация за това.

4:1 Пробивът е затвърден с гейм на 15 и положението за Цвети Пиронкова вече става много сериозно. Българката не само не трябва да допуска нови пробиви, но трябва макасимално бързо да намери начин да върне изоставането, в противен случай мачът съвсем скоро може да приключи. Барбиери води с 6:1, 4:1 след 44 минути игра!

4:2 Пиронкова печели по изразителен начин подаването си и прекъсва серията от геймовете на сметката на италианката. Цвети обаче все още изостава с пробив във втория сет.

4:3 ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Цвети поведе с 40:15, след което и се отдаде да играе при втори сервис на Барбиери и тя се възползва максимално. Пробивът е върнат!

5:3 ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ГЕЙМ, който продължи около 10 минути. След 5-6 равенства, няколко пропуснати гейм-пойнта и брейк-пойнта, за жалост Барбиери все пак наложи волята си и проби. Италианката ще сервира за крайния успех.

6:3 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧА - ДЖОЙА БАРБИЕРИ! ИЗНЕНАДВАЩА ЗАГУБА ЗА ПИРОНКОВА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини