Вики Томова с две победи в Италия



17-05-2010 15:39 | Станко Димов

Виктория Томова постигна две убедителни победи в квалификациите на тенис турнира за девойки до 18 години в Санта Кроче (Италия). Тя преодоля и първия кръг, но във втория загуби с 0:6, 7:5, 4:6 от една от най-добрите тенисистки в Европа в тази възрастова група Илона Кремен (Беларус), предаде БТА.

 

Димитър Петров игра на международен турнир за юноши до 18 години в Истанбул, където започна от квалификациите, записа четири поредни победи, но в трети кръг на основната схема отстъпи в много оспорван мач на поставения под номер 8 Диого Роча (Португалия).

 

Вилиан Петров достигна до полуфиналите на сингъл на международния турнир за юноши до 16 години в Зеница (Босна и Херцеговина), където записа три поредни двусетови победи, включително и над поставените под номера три и осем, но в спора за място на финала бе спрян от водача в основната схема Михаил-Анастасиос Псарос (Гърция).

 

Намиращият се на второ място в ранглистата на България за юноши до 16 години Вилиан Петров се представи много добре и на двойки, където отново достигна до полуфиналите.

 

На силен турнир за момичета до 14 години в Марибор (Словения) Вивиан Златанова и Десислава Златева също се представиха отлично. Златанова достигна до четвъртфинал, където отстъпи на бъдещата финалистка Александра Змау (Румъния), а Златева игра полуфинал, загубен в три сета от Алана Грифин (Великобритания), която по-късно триумфира и с титлата.

 

Двете млади български тенисисти достигнаха и до финал на двойки, където в изключително оспорван трисетов мач отстъпиха с 6:2, 4:6, 8:10 на представителките на домакините Краля/Палчич (Словения).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини