Федерер: Ноле и Рафа са главните фаворити за "Ролан Гарос"



21-04-2014 13:44

Роджър Федерер призна, че е разочарован след поражението от Станислас Вавринка в спора за титлата на "Мастърс 1000" в Монте Карло. В същото време бившият номер 1 отчита, че се радва за успеха на неговия добър приятел, който от началото на 2014-а демонстрира изключителна форма, а успя да спечели и Australian Open.

"Да загубиш от добър приятел като Стан има и позитивна страна. Не е толкова болезнено. Все пак това бе един от тези финали, в които можех и да спечеля. Щастлив съм заради Стан, това е голяма победа за него - след Australian Open и трофей от "Мастърс 1000"," коментира Федерер.

ФедЕкспрес отчита, че в момента всичко в играта на Вавринка се получава и той наистина е във върхова форма. За "Ролан Гарос" обаче Федерер вижда като главни фаворити Новак Джокович и Рафаел Надал. "Всички ние - Новак, Рафа, Мъри се познаваме отлично. Със Стан дори повече, тъй като тренираме много често заедно.

"Нормално е да загубим срещи. Смятам, че Новак е добра форма и за "Ролан Гарос" е един от главните фаворити заедно с Рафа. Всички останали са след това. Със Стан се подреждаме веднага до тях. Като цяло съм доволен от клей сезона дотук," обобщава Федерер.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини