Анди Мъри пред Tennis24.bg: Григор е готин и възпитан



05-05-2014 10:26 | Станко Димов

Анди Мъри отговори на няколко въпроса на журналисти, сред които бе и кореспондентът на Tennis24.bg в Мадрид Златка Замова. Пред нашата медия шотландецът засипа с похвали Григор Димитров, когото определи за „готин и възпитан човек и много добър тенисист”. Ето какво каза още Мъри:

- Как преминаха тренировките във Валенсия и как сте последните седмици? Имате ли самочувствие да се върнете в Топ 4 и да се състезавате и Надал и Вавринка?
- Взех си 10 дни почивка след Купа „Дейвис” и потренирах на червено в Уимбълдън с двойкови играчи – Рос, Колин, с брат ми и Джейми, Делгадо, Джон Пиърс. Работихме по придвижване и слайс. После 2-3 дни поиграх с Цонга на „Ролан Гарос”. Във Валенсия тренирах с Андухар, Ферер и Донской при отлични условия. Най-важното е да покажа уменията си в големите турнири, ще видим следващите 6-7 месеца.

- Спекулира се кой ще е следващия Ви треньор, кажете кой ще бъде той.
- Няма да казвам имена, провокира ми стрес. Много въпроси има на тазу тема. Мисля по темата, скоро ще се разбере.

- Мислите ли, че профи-тенисът става все по-атлетичен и това предизвиква повече контузии?
- Мисля, че хард-кортовете правят разликата, аз обичам твърда настилка и за мен е успешна, но мисля, че играем прекалено много турнири на нея. Тежко е след сезона в Азия да дойдеш в Европа. След мач на хард ме болят стави, колена, гърба, не толкова мускулите... Много от тенисистите имат проблеми с колена и бедра след края на кариерата, правят операции...

- Тренирахте с Григор Димитров в петък, също и миналата година в Мадрид, както и в други турнири, защо го предпочитате? Приятели ли сте? (въпрос на Tennis24.bg)
  - Той е много, много добър тенисист и съответно подходящ за тренировки. Разбираме се много добре. Никога не сме имали проблеми. Той е готин и възпитан. Също така съм в прекрасни отношения с треньора му (Роджър Рашид), прекарваме много време заедно, обядваме или си говорим по състезания. 

ТРЕНИРОВКА НА ГРИГОР В МАДРИД

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини