Румънец очаква Гришо във II кръг в Мадрид



05-05-2014 16:43 | Станко Димов

Заемащият 164-а позиция в световната ранглиста Мариуш Копил се класира за втори кръг на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид, след като малко очаквано победи с 2:0 сета един от местните представители – Марсел Гранойерс. Румънецът имаше нужда от точно 90 минути, за да пречупи испанеца с 6:3, 6:4.

Във втори кръг Копил очаква Григор Димитров.

До момента Гришо и Копил имат един сблъсък – миналата година в Стокхолм, а българинът се налага с 6:3, 6:4. В последствие Гришо спечели и първата си АТР титла.

Копил се добра до основната схема в Мадрид благодарение на специална покана – „уайлд кард” от организаторите. 23-годишният тенисист е сред полиглотите в Тура, тъй като освен родния си румънски говори още английски, немски, испански и италиански език.

Подобно на Григор Димитров, Копил също произхожда от спортно семейство. Баща му Крачиун е бивш състезател по ръгби, а майка му Василика – бивша волейболистка.

Сред хобитата на Копил е да колекционира часовници, както и да играе футбол. Идолите му на корта са Пийт Сампрас и Роджър Федерер. Отборът на сърцето му пък е Байерн Мюнхен. Прякорът на тенисиста е „Манту”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини