Серина Уилямс на четвъртфинал след победа №650



Серина Уилямс на четвъртфинал след победа №650
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-05-2014 16:49 | Станко Димов

Серина Уилямс победи Карла Суарес Наваро с 6:2, 6:3 и не само се класира за чевтъртфиналите в Мадрид, но стана и 11-ата състезателка в историята, която достига до 650 победи!

От началото на двубоя Серина наложи типичния за нея мощен стил на игра, на който нисичката испанка така и не намери решение. Печелившите удари бяха компонентът, който предреши крайния изход. Суарес Наваро почти не допускаше непредизвикани грешки, но от отсрещната страна на корта имаше машина за уинъри.

За Уилямс това бе победа №29 над състезателки от Испания. Последният път, когато загуби от представителка на Испания бе преди цели 15 години на турнир в Берлин, когато американката се отказа заради травма (в двубой срещу Санчес Викарио).

"Чувствах, че играя много добре днес. Тя ме накара да се боря за всяка точка и не беше никак лесно. Мисля, че тя искаше точно това днес - да ме накара да се боря за всяка точка и да ми покаже, че има сили да се конкурира. И тя точно това направи", коментира Уилямс след срещата.

В следващия кръг Серина Уилямс ще се изправи срещу Петра Квитова, която днес нямаше проблеми в двубоя си с Луцие Шафаржова и се наложи с 6:4, 6:3. Уилямс е спечелила и 5-те предишни дуела с Квитова, но двете никога не са играли на клей.

За американката пък днес това бе 15-а последователна победа в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини