Световният №6 надви Григор Димитров в Мадрид



08-05-2014 16:59 | Станко Димов

Григор Димитров напусна силния турнир в Мадрид. В двубой от трети кръг (осминафинал), българинът отстъпи пред световния №6 Томаш Бердих с 1:2 сета, в отделните части 6:3, 3:6, 2:6. Това беше трети сблъсък между двамата, като чехът постигна първи успех над световния №14. С победата Бердих се класира за четвъртфинал в Мадрид, където ще срещне шампиона и лидер в световната ранглиста Рафаел Надал.

От своя страна Григор Димитров за втора поредна година отпада на осминафиналите в „Каха Махика". Миналият сезон българинът бе победен на тази фаза от Станислас Вавринка. Следващият турнир, на който ще видим Гришо е „Мастърс 1000" в Рим, който започва следващата седмица. Загубата днес сложи и край на серията от 6 последователни победи на българина, който дойде в Мадрид като шампион от турнира в Букурещ.

Григор Димитров започна отлично двубоя и след ранен пробив успя да поведе с 3:1, след което със сервис на своя страна затвърди преднината си - 4:1 след едва 19 минути игра! Българинът сервира на изключително ниво, като в следващите няколко гейма почти не загуби точка при свой начален удар. Съвсем логично, с оглед играта на показаното от двамата, българинът сервира за сета при 5:3 и с нулев гейм взе първия сет - 6:3 след 31 минути игра.

Първият момент, в който Григор Димитров получи проблеми в играта си бе в шестия гейм на втория сет. Първият сервис на българина го предаде и това позволи на Бердих за сефте от началото на мача до стигне до точки за пробив. Чехът не успя при първите си два, но реализира третият брейк-бол и за първи път от началото на мача поведе - 4:2 гейма.

За жалост в следващите два гейма, в които сервира, чехът не даде шанс на Гришо да го притисне и след 75 минути игра резултатът бе изравнен - 6:3, 3:6.

За жалост в третия сет Бердих започна на изключително ниво и набързо успя да поведе с 4:0 гейма, след което с лекота затвори двубоя.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини