Мария Шарапова пред Tennis24.bg: Любовта допълва тениса



10-05-2014 20:26

На 27 години Мария Шарапова е 9-а в женския тенис, модел и инвеститор в няколко фирми (последните са бонбони „Шугарпова” и козметична линия кремове намаляващи риска от рак на кожата).

Шарапова днес се класира за финала на супертурнира в Мадрид, където ще спори за трофея с румънката Симона Халеп.

Гаджето на топтенисиста ни Григор Димитров бе любезна да говори с журналисти сред които и кореспондентката на Tennis24.bg Златка Замова след полуфиналния си мач срещу Агниешка Радванска днес:

- Поздравления за достигането на втори пореден финал в Мадрид, Мария. Днес започнахте впечатляващо, поведохте 6:1, 3:0, след което загубихте 4 поредни гейма и извикахте на корта треньора си за помощ. После нещата се обърнаха и завършихте успешно мача. Какво ви каза?
- Да играя както в началото и съвети, които ми помогнаха. Аз бях по-агресивната, играещата дълбоко и вземайки рано предимства в разиграванията, не допусках дълги размяна на удари. Така, че вместо грешките в средата на втория сет, опитах да бъда и по-постоянна. 

- Спечелихте срещу Радванска със същата тактика като в Щутгарт – не позволихте да покаже нейната игра. Каква тактика ще изберете срещу румънката Симона Халеп утре за финала?
- Последният мач в турнира винаги е най-тежкият, не сме играли отдавна с Халеп. Мисля че прави страхотна година, играе най-добрия си тенис. Очаквам тежък двубой, но имам шанс за титла в Мадрид.

- След титлата в Щутгарт и играта тук, можем ли да кажем, че се чувствате по-добре на клей от други години? 
- Работих по предизвикателството към самата себе си да подобря играта на червено, физически напреднах и се възстановявах добре след мачовете. Харесва ми да играя на всякакви настилки и да работя, щастлива съм от резултатите на клей, където никога не съм била фаворитка.  

- Симона днес тичаше след всяка топка в мач от 2 часа и половина. Вчера Вие имахте трисетов мач, днес играхте много агресивно и в жега от 35 градуса. Как се чувствате физически и готова ли сте за нова дълга борба утре? (Въпроси на  Tennis24.bg)
- Да, физически съм добре. Играх доста през последните седмици, това и търсех. Пропуснах 4-5 месеца миналия сезон и исках да вляза в новия с колкото се може повече мачове. Постигам целта си. Нормално е леко да съм уморена, но винаги се наслаждаваш щом играеш повече срещи. Ако си свеж, май нещо не е наред. Явно не си достигнал финалите на турнирите.   

- Симона ще гони всяка топка утре...
- Прекрасно. Ако тя тича, ще е добър знак.

- Бих искала да поговорим за любовта. Имате любовна връзка с българския тенисист Григор Димитров почти година и половина. Как успявате да я запазите в напрегнатите си турнирни програми?
- О, радвам се, че броите времето, че някои брои за мен. Смее се.

- Поздравления за това. Българка съм и се радвам много за вас, страхотна двойка сте.
- Благодаря много. И миналата година тук ми го казахте.

- Но не ми отговорихте. Въпросът ми е помага ли любовта на професионалните ви тенис – кариери? 
- О, боже. Как да отговоря? Мисля, че винаги печелиш, когато я има и допълва професионалната ти кариера. Прекрасно е да си щастлив и да имаш при кого да се прибереш вкъщи. Чудесно чувство е. Пожелавам го на всеки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини