Новак Джокович пред Tennis24.bg: Нямам болки в китката, дори не съм мислил за травмата



13-05-2014 19:29 | Станко Димов

№2 в световната ранглиста Новак Джокович изигра първия си официален мач от близо месец от загубата срещу Роджър Федерер на полуфиналите в Монте Карло през април. Победи макар и трудно ветерана Радек Щепанек с 6:3, 7:5 и по-късно призна на пресконференцията: „Това бе мач в едни от най-трудните условия, в които съм играл през живота си. Играл съм на места, където е било много ветровито на корта, но когато си на червени кортове, клея се вдига и влиза в очите ти. Беше много трудно да намеря какъвто и да е ритъм.

Щепанек е много опитен играч и трябваше да бъда супер фокусиран всеки гейм. Той има вариативност в ударите си, може да сменя темпото, да атакува, да излиза на мрежата, има отлично усещане за играта. Беше разочароващо, когато във втория сет допуснах два пробива”. Най-дългият отговор на Ноле на пресконференцията беше на въпрос на нашия човек в Рим – коментаторът на Евроспорт България Иван Чешанков.

- Докато играеше, имаше ли моменти да мислиш за травмата на китката? Не се ли чувстваш в доста необичайно ментално състояние – очакваш да станеш баща, за първи път имаш подобен здравословен проблем?
- Винаги се опитвам да бъда 100% концентриран на корта, но твоето най-добро състояние в това отношение се променя от ден за ден. Не можеш винаги да бъдеш на върха на възможностите си, но винаги можеш да се опитваш да положиш достатъчно усилия в тренировъчните дни, в подготовката и това ти помага ментално. После това, което се случва в мачовете, е непредвидимо, но аз тренирах много часове през последните седмици.

Да, разбира се, надявам се да стана баща и това е голяма новина за моя живот и живота на съпругата ми, но моят подход към тениса остава същият - да спечеля всеки мач, в който играя. От тази перспектива нещата не са се променили. Що се отнася до китката – не съм почувствал никаква болка, не съм мислил за нея по време на мача и всичко изглежда добре. Ще съм доволен, ако продължава да е така.      

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини