Федерер: С Мирка сме невероятно щастливи



13-05-2014 00:05

Преди седмица Роджър Федерер стана баща за втори път, след като неговата съпруга Мирослава го дари с близнаците Лео и Лени. По тази причина най-успешният тенисист в историята отказа участие на "Мастърс 1000" турнир в Мадрид, но планира завръщане на корта в Рим.

"Говорих с моя екип, говорих с Мирка, попитах ги дали според тях трябва да играя в Рим. Те ми казаха да участвам. Отговорих им - "щом не ме искате наоколо, отивам"," пошегува се швейцарецът.

"Няма как да бъда по-щастлив... всеки, който има деца знае, че това е най-хубавото нещо, което може да ти се случи. Трудно е да оставиш семейството си, но скоро пак ще се съберем. Момчетата са здрави и Мирка също. Това е страхотен момент от живота ни," споделя още той.

На 23 юли първите две деца на Федерер - близначките Майла Роуз и Шарлийн Рива ще навършат 5 години. ФедЕкспрес отчита, че не е било никак лесно през този период да е в постоянно движение със семейството си, но те са се справили.

"Сега вече сме подготвени за това, което ни очаква. Няма да ни е лесно, но ще се справим. Щом приключа с тениса определено няма да пътуваме дълго време, но дотогава има още няколко години," разкрива още Маестрото.

От своя страна Федерер ще започне участие в Рим в сряда срещу Жереми Шарди. Това е един от малкото турнири, които той не е печелил. В него е играл три финала - 2003, 2006 и 2013-а.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини