Григор пред Tennis24.bg: Това е сред най-паметните дни в живота ми



Григор пред Tennis24.bg: Това е сред най-паметните дни в живота ми
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-05-2014 02:50

Григор Димитров беше посрещнат на пресконференцията си след победата над Томи Хаас и историческото класиране за първи полуфинал на турнир от сериите „Мастърс 1000” с “Happy Birthday” в изпълнение на присъстващите журналисти.

- Как беше тортата?
- Много вкусна и студена. Насладих й се, но за срещата с медиите трябваше да се пооправя. Трябва да бъда представителен.

- Още един ден в офиса за теб. Как оценяваш този ден?

- Със сигурност един от най-паметните дни в живота ми. Преди малко си говорих с моя екип и им казах, че това май е първата ми победа на рождения ми ден. Чувствам се добре. За съжаление мачът не завърши нормално, но днес съм щастлив рожденик.

- Това е първият ти полуфинал в сериите „Мастърс 1000”. Как те кара да се чувстваш?
- Няма да излъжа. Щастлив съм, но в същото време не искам да спирам прогреса си до тук. Пристигнах тук в добро здраве, уверен. Харесва ми как играя, боря се много на корта, добър начин да се завърна след миналата седмица в Мадрид. Очаквам наистина с нетърпение утрешния мач.

- Милош Раонич също стигна до полуфиналите тук. Кей Нишикори игра финал в Мадрид. Случайно ли е, че тази година прогресирате по едно и също време?
- Мисля, че всички така наречени млади момчета, макар да не сме толкова млади вече, ние се борим за това. Да направим големи мачове на подобни турнири. За нас това е процес и се наслаждаваме на него. Но всички имат по-големи цели. Няма да кажа, че е случайно, а един етап, който ние приемаме позитивно и оценяваме. Всеки има своя път и иска да стигне до върха.

Следва интервю на Гришо специално за читателите на Tennis24.bg пред коментатора на "Евроспорт България" Иван Чешанков:

- Мачът с Хаас беше много по-различен от вчерашния с Бердих. Нямаше много ритъм в началото. Правихте грешки и двамата....На какво го отдаваш?
- Познаваме се от дълго време. Тренирахме почти целия декември заедно, така че малко или много знаем си кътните зъби с Томи. Много от разиграванията знаех къде ще играе той, очаквахме се на точното място. В такива мачове трябва да си готов за малкия прозорец, който ще имаш. Трябва да се възползваш от него и да направиш брейк. В началото наистина не беше много лесно, въпреки че той започна добре. Имаше точки за пробив в първия ми сервис гейм. Щастлив съм, че запазих самообладание и бях много позитивно настроен през целия мач. Независимо, че играхме само един сет имаше много точки, за които трябваше да тичам много ляво-дясно.

- При едната точка за пробив той беше в печеливша позиция, топката не отскочи добре и Хаас допусна грешка. И шансът ли бе на твоя страна днес, на рождения ти ден?
- Случва се, играем на клей. Аз пък, в момента, в който видях как замахва, не очаквах да я вкара. Ако беше го направил, щях да съм адски изненадан. Разиграването беше много дълго и тъй като добре го познавам, знаех че след подобен пропуск няма да се чувства добре. Това ми помогна. След като го пробих, вече знаех, че обстоятелствата са на моя страна и само трябва да бъда солиден.

- Показа отлично придвижване по корта, когато Хаас се опитваше да те атакува...
- Червените кортове ти позволяват да правиш някои по-различни движения отколкото на твърд корт. Имаше много разигравания, в които просто трябваше да гоня топката. Хаас се опитва да играе много плоско, все едно играе на твърди кортове, което на мен ми допада. Харесва ми някой да ме атакува, а аз да се плъзгам повече и да гоня всяка топка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини