Серина Уилямс надви Иванович и ще търси трета титла в Рим



17-05-2014 20:43

Серина Уилямс за трети път в кариерата си ще опита да спечели престижния турнир от категорията "Premier" в Рим. Американката надви с 6:1, 3:6, 6:1 бившата номер 1 Ана Иванович за над час и половина битка в полуфиналите.

В неделя Уилямс ще се бори за своя титла №60 в кариерата. Нейната опонентка там ще бъде Сара Ерани. Световната номер 1 води с 6:0 в преките сблъсъци с италианката досега като три от тях са на клей. В тези шест битки Уилямс е загубила едва един сет.

Уилямс стартира на ниво двубоя и без особени затруднения спечели първата част срещу Иванович. Сръбкинята пласира едва 38% първи сервис и стана лесна плячка на мощната си опонентка.

Ситуацията се обърна във втория сет. Уилямс бе тази, когато допускаше множество непредизвикани грешки и реализираше малко първи сервис. Иванович заслужено проби два пъти и спечели с 6:3.

Уилямс не се притесни и отново демонстрира шампионски характер. С лекота тя поведе с 5:0 в решителния трети сет преди нервната Иванович най-после да се разпише и да не загуби на нула двубоя. Гейм по-късно обаче всичко свърши за нея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини