Надал пред Tennis24.bg: Не е нормално едни и същи играчи да печелят големите турнири



18-05-2014 17:34

Първият въпрос, на който Рафаел Надал трябваше да отговори след победата си над Григор Димитров, беше зададен от нашия човек в Рим, коментаторът на Евроспорт България Иван Чешанков. 

- Предишните ти мачове срещу Григор бяха много трудни. Днес игра по начин, който направи мача много лесен. Каква беше разликата сравнение с предишните двубои?
- Винаги има дни, в които нещата се получават и други, в които е обратното. Понякога имаш правилното чувство, друг път – не. Мисля, че започнах мача много добре, играх перфектно. Вярно е, че Григор, особено във втория сет,  правише повече грешки от обикновено. Но говорейки за себе си, мисля че играх солиден мач, бях много добър от бекхенд. Имах това чувство, че когато удрям топката, дали от форхенд или от бекхенд, че тя ще влезе в корта. В много голяма част от мача имах чувството за контрол на топката, на играта. Това липсваше в първите ми два мача тук. Вчера срещу Мъри беше великолепен мач, а днес беше добро потвърждение, че играя по-добре. Форхендът отново започва да лети с точен топ-спин. Много позитивни неща.

- Димитров игра първия си полуфинал на сериите „Мастърс 1000”, Раонич днес затрудни Джокович в тричасов мач, сам казваш, че Нишикори заслужаваше да спечели финала в Мадрид. Как виждаш прогреса на това трио през този сезон?
- Нормално е младите тенисисти да играят по-добре. Не беше нормално, това което се случваше 5-6 години. Едни и същи играчи да печелят всички важни турнир. Ако погледнете историята на нашия спорт, винаги новата генерация е натискала към върха. За мен беше изненада, че сме толкова време в това положение – без конкуренция от младите.  Това беше факт. Григор, Нишикори и Раонич са великолепни тенисисти. Вярно е, че не са на 18-19, на тези години Джокович и аз вече бяхме там. Но съшо така е вярно, че нещата се променят. Вече не виждаме тийнейджъри на върха. Изглежда, че сега тенисистите стигат най-добрите си години по-късно. Но те са новата генерация. Те трябва да печелят най-важните турнири в следващите 5-6 години. Това е нормалното нещо. Ние не искаме да бъдем тук завинаги.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини