Ноле: Тази победа ми дава голяма увереност преди "Ролан Гарос"



19-05-2014 00:45

Новак Джокович остана особено доволен от начина, по който стигна до победата във финала на "Мастърс 1000" турнира в Рим. Във финалния двубой той се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 над най-успешния играч на клей в историята Рафаел Надал.

Сърбинът отчете, че този успех е наистина важен за него с оглед предстоящия "Ролан Гарос". "Чувствам се страхотно в този момент. Важно бе да спечеля този трофей, тъй като доскоро имах травма в последните седмици, която ми попречи да играя в Мадрид.

"През изминалата седмица обаче успях да спечеля тежки мачове срещу сериозни съперници и накрая срещу Надал, а това е най-голямото предизвикателство на тази настилка. Всичко това ми дава увереност и е най-добрият възможен начин да се подготвя за "Ролан Гарос"," заяви доволният шампион.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

Той призна, че му е особено приятно да играе в Италия.

"В Италия се чувствам като у дома. Всяка година е така. Невероятно е. Обичам Рим, обичам Италия. През цялата седмица кортът бе пълен, а във финала публиката видя двубой между номер 1 и 2 в света."

Джокович също така посвети успеха си на всички пострадали след тежките наводнения в Сърбия, Хърватия и Босна в последните дни. "Това е огромна трагедия. От много години не се е случвало подобно нещо," допълни Джокович, който се очаква да направи дарение от спечелената сума от наградния фонд именно в помощ на пострадалите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини