Стефан Едберг: Федерер има сили за нова титла от Големия шлем



22-05-2014 19:24

Наставникът на Роджър Федерер - легендарният Стефан Едберг е доволен от първите пет месеца сътрудничество помежду им. Двамата са решили да работят поне до края на настоящата година.

"Първото нещо, за което разговаряхме бе свързано с това какво той може да подобри и доразвие в играта си. Роджър вече е на 32 години, но ми се струва, че е нужно да бъде дори още по-агресивен, да атакува повече. Той разбира това и е съгласен.

"Федерер има нужните качества да прилага разнообразни стилове на игра. В последните години обаче се случваше да отстъпва твърде назад в корта и да е пасивен. Няма да кажа нещо, което ще учуди много хора, но и в момента той е способен да побеждава най-добрите в света дори и чрез подобен дефанзивен стил.

"Сервисът му е страхотен, невероятен е от форхенд и притежава добра игра на мрежата. Има всичко нужно," анализира Едберг.

Според Едберг за Федерер е напълно реалистично да прибави още една титла от Големия шлем към колекцията си и да печели още големи турнири като цяло. "Казах на Роджър, че има силите да печели най-големите състезания. Както може да си представите "Ролан Гарос" не е основният му приоритет, но с малко късмет може да е голяма заплаха в Париж. На Уимбълдън и US Open шансовете му са много по-големи."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини