Матс Виландер: Джокович и Серина са главните фаворити



25-05-2014 12:43

Легендата Матс Виландер коментира своите очаквания за развитието на тазгодишния "Ролан Гарос". Той определя Новак Джокович и Серина Уилямс като фаворити за титлите.

При дамите
"Виждам развитието на "Ролан Гарос" подобно на това на турнира в Рим. Очевидно е, че Серина е фаворит дори на клей и въпреки че вече има две титли. Мария Шарапова е опасна, но всички знаем какво се случи в последните й срещи с Уилямс. Ето защо Серина е големият фаворит при жените."

При мъжете

"Заради загубите на Надал от Алмагро, Ферер и Джокович в Рим, смятам че Джокович е очевидният фаворит. За мен той бе фаворит и в предишните години, но не беше побеждавал Надал. Така, че тази година е с предимство. Джокович трябва да преодолее първата седмица и ако успее, вярвам че ще е много трудно да бъде победен, освен ако не видим много горещ и сух ден в един евентуален финал с Надал. Тогава условията биха били в полза на испанеца. Много зависи от времето. Иначе залагам на Джокович."

За евентуални изненади
"Трудно е да се прогнозира подобно нещо, тъй като в последните години тотално доминират Федерер, Надал и Джокович. Сега всички мислят, че може да видим подобно нещо заради някои загуби на Надал и Джокович. Но в 5 сета на клей срещу двама супер състезатели като Надал и Джокович е много трудно. Мога да ви кажа 10 души, които могат да ги победят, но някой от тях да спечели целия турнир е съвсем различно нещо. При жените Серина е очевидният фаворит."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини