Маша определи ключовия момент за победата над Пиронкова



29-05-2014 09:06 | Станко Димов

Мария Шарапова записа пета победа от пет двубоя срещу Цветана Пиронкова и се класира за III кръг на „Ролан Гарос”. Рускинята започна колебливо срещата и в първия сет изоставаше с 2:4 гейма, но след страхотна финална серия успя да обърне развоя на двубоя – 7:5. Във втората част интрига имаше само до 2:2, след което Маша спечели 4 последователни гейма и си подпечата мястото в следващата фаза. Ето какво каза рускинята след двубоя.

„Определено не започнах добре двубоя, не движех краката си достатъчно. И да, определено не бях в ритъм. След като успях да върна пробива започнах да играя по-добре. Станах по-агресивна и бях в състояние да печелят сервис-геймовете си до края на двубоя”, коментира Шарапова.

След отпадането на Серина Уилямс във втори кръг, мнозина определиха именно Шарапова като фаворит №1 за титлата в Париж. Интересно е обаче какво мисли рускинята по тази тема:

„Мисля, че винаги трябва да следваме пътя си и да се концентрираме върху собствената си работа, върху това което ни предстои на нас, а не каквото става по принцип. Разбира се, че когато си на корта често научаваш за това кой е отпаднал от турнира, не само в схемата при жените, но и при мъжете. Страхотно е да стигнеш до крайния успех в подобна атмосфера”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини