Муратоглу: Серина е още по-мотивирана да спечели Уимбълдън



29-05-2014 18:34

Треньорът на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу прогнозира, че сензационната загуба на неговата възпитаничка на "Ролан Гарос" допълнително ще я мотивира преди участието й на Уимбълдън.

"Както всички други и аз съм много изненадан от случилото се. Нямах причина да очаквам подобно представяне от Серина. Тя спечели в Рим и на тренировките показваше отличен тенис. В случая се изправи срещу тенисистка, демонстрирала много добра игра. Има и такива дни.

"Тя бе определяна като абсолютен фаворит, действаща шампионка и се ползва с огромен респект от останалите съпернички. Всичко това създава голямо напрежение върху плещите й," разкрива Муратоглу.

Французинът допълва, че тя не е имала никакви травми и това не е причината за случилото се. "Не, нямаше никакви физически оплаквания. В Мадрид имаше такъв проблем, който се усложни в Рим. Сега обаче всичко е наред и това не е в основата на случилото се."

Също така той е оптимист за следващите участия на световната номер 1. "Серина умее да преодолява тежките загуби и всички неудачи. Нейното поведение в тези моменти е източник на вдъхновение. Нямам съмнение, че тя ще започне отново да побеждава.

"Започваме подготовка за сезона на трева, където тя да вземе реванш. Серина ще бъде още по-мотивирана на Уимбълдън," убеден е Муратоглу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини