Федерер: Мога да спечеля Уимбълдън (видео)



Федерер: Мога да спечеля Уимбълдън (видео)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-06-2014 22:32

Роджър Федерер прие спокойно най-ранното си поражение на "Ролан Гарос" от 2004-а. Швейцарецът отстъпи след петсетова битка на Ърнест Гулбис в четвърти кръг на надпреварата.

"Очевидно е, че съм много разочарован. Особено, след като не успях да приключа втория сет, имайки пробив преднина. Има много за какво да съжалявам. Мисля, че Гулбис се справи добре днес и спечелването на втората част бе от голямо значение за него," коментира Федерер.

Той обаче увери феновете си, че ще направи всичко възможно, за да бъде максимално добре подготвен за предстоящия сезон на трева. "Психологически вече се настройвам за турнирите на трева. Сезонът на клей е приключил и аз продължавам напред.

"Ако съм здрав, както в последните шест месеца, мога да определям изхода на своите двубои за разлика от миналата година. Ето защо смятам, че имам добри шансове да спечеля предстоящия Уимбълдън.

"Първо искам да защитя титлата си на турнира в Хале. Отдавна не съм бил в такава позиция," заяви Федерер, който заедно с Рафаел Надал ще бъдат най-високо поставените играчи в германския град. Надпреварата започва на 9-и юни.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини