Нов рекорд след експресна победа за Матадора



02-06-2014 16:26 | Любомир Тодоров

Рафаел Надал бе абсолютно безпощаден срещу сърбина Душан Лайович и го победи с 6:1, 6:2, 6:1, за да се класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос”. Срещата продължи едва 93 минути и както показва резултатът не предложи никаква интрига.

„Поздравления (за Лайович). Не е лесно да излезеш на този корт и да се изправиш срещу някое от големите имена. Аз мисля, че съвсем скоро той ще направи пробив в ранглистата”, коментира Рафа относно младия си съперник.

Благодарение на успеха Надал стана първият тенисист в Откритата ера, който печели 32 последователни двубоя на „Ролан Гарос”!

От своя страна Душан Лайович бе една от приятните изненади в Париж до момента, като успя да стигне до четвърти кръг в едва второто си участие на турнира от Големия шлем в кариерата си. Той записа три чисти победи над Федерико Делбонис, Юрген Зоп и Джак Сок в първата седмица, но днес не успя да се противопостави на осемкратния шампион.

Надал загуби едва 33 точки в цялата среща и стигна до крайния успех за малко над час и половина. В следващия кръг Рафа ще се изправи срещу своя сънародник Давид Ферер в повторение на миналогодишния финал на турнира.

Световният номер 1 води в мачовете между двамата с 21:6, но Ферер спечели последния двубой на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло тази година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини