Маша на полуфинал след нов обрат, предстои дуел с Бушар



03-06-2014 17:32 | Станко Димов

Мария Шарапова е първата полуфиналистка от Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Рускинята, шампионка в Париж от 2012-а, имаше нужда от повече от два часа, за да се справи с 20-годишната Гарбине Мугуруса (Испания) – 1:6, 7:5, 6:1.

Двубоят на „Филип Шатрие” бе изключително нервен и равностоен, като можеше да приключи и с друг победител, при това в два сета. Мугуруса спечели изразително първата част и водеше в резултата през втората – 6:1, 5:4, след което обаче не издържа на напрежението и допусна няколко леки грешки, от които опитната Шарапова се възползва.

Измъквайки драматично втория сет, бившата №1 тотално пречупи младата си опонентка и взе третата част с 6:1, с което си подпечата място на полуфинал за четвърта поредна година!

В спор за място на трети пореден финал, Мария Шарапова ще срещне друга от сензациите в турнира – Южени Бушар. Състезателката от Канада имаше нужда също от 3 сета, за да отстрани нисичката испанка Карла Суарес Наваро – 7:6 (4), 2:6, 7:5.

"За първи път съм на полуфинал на "Ролан Гарос"! Това беше един от най-трудните мачове в живота ми, Карла беше великолепна, тя обича да играе на клей. Изключително щастлива съм, благодаря ви за подкрепата", каза веднага след двубоя Бушар.

"Предстои ми почивен ден, обичам Париж, страхотно е да бъда на полуфинал тук. Надявам се да продължа", каза още Бушар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини