Рафа: "Ролан Гарос" е най-важният турнир за мен



04-06-2014 23:02

Рафаел Надал заяви, че е особено доволен от успеха си с 3:1 сета над Давид Ферер в четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Той отчете отличната игра на своя съперник в откриващия сет, който бе първият му загубен в надпреварата.

"В началото Ферер игра много добре, тактически търсеше основно моя бекхенд. Аз направих много грешки. Особено от бекхенд.

"Във втория сет също допуснах някои пропуски, но промених тактиката си. Това наистина ми помогна и стигнах до обрат. Успях да навляза в корта и да спечеля повече точки от форхенд. Така обърнах.

"Бях напълно концентриран. Все пак играем на "Ролан Гарос" - най-важният турнир за мен през сезона. Когато играя в Париж няма обикновени дни за мен, тук е много емоционално място за мен и винаги се чувствам специално," сподели Рафа в интервю на корта.

Така в петък осем-кратният шампион в Париж ще играе срещу Анди Мъри, който победи в пет сета Гаел Монфис. "Беше важно за мен да спечеля днес и да мога да си почина в четвъртък. Много обичам да играя на "Ролан Гарос". Срещу Надал ме очаква наистина физически сблъсък в полуфиналите," заяви Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини