Симона Халеп: Чувството да си на финал е невероятно (видео)



05-06-2014 23:01

Симона Халеп призна, че не знае как да опише чувствата си, след като за първи път достигна финал в турнирите от Големия шлем. Румънката победи убедително с 2:0 Андреа Петкович в полуфиналите на "Ролан Гарос" и ще спори за титлата с Мария Шарапова.

"След последната точка чувството беше невероятно. Не мога да го опиша. Бях блокирала. Изумително е да бъда на финал тук в Париж. Мачът ми бе много труден и в емоционален план, бях много нервна.

"Смятам, че в края показах по-здрави нерви, в тайбрека, и така успях да спечеля мача в два сета. Чувствам се невероятно, страхотно е да мога да играя финал в турнир от Големия шлем," коментира тя.

"Винаги имам план "Б" по време на мачовете си. Обичам да играя агресивно, да съм близо до основната линия. Днес се позиционирах малко по-назад. Андреа е много добра, удря наистина здраво и трябваше да бъда концентрирана във всяко едно разиграване.

"Мисля, че се справих добре. В тайбрека промених малко тактиката си и опитах къса топка, а тя не бе подготвена за това. Това бе особено важен момент във втория сет," обясни още румънката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини