Деветима български тенисисти в основната схема на международния турнир в Бургас



06-06-2014 14:25

В събота започва първият за сезона в България турнир по тенис за мъже от сериите "Фючърс" на ITF, който ще се състои в Бургас и е под патронажа на кмета на града Димитър Николов.

Квалификациите на надпреварата с награден фонд 10 хиляди долара започват на 7 юни на червените кортове на ТК "Черноморец" в парк "Езеро", а финалът е на 15 юни от 10.00 часа. Супервайзор на турнира е Веселина Донева.

Водач в схемата ще бъде националът на България за Купа "Дейвис" Тихомир Грозданов. В основната схема по право на този етап ще стартират още четирима наши представители - Димитър Кузманов, който ще е поставен под №4, Петър Трендафилов, Валентин Димов и Динко Халачев.

БФТ дава "уайлд кард" на Пламен Милушев, Велислав Чолаков, Габриел Донев и на държавния шампион до 16 г. Тони Нейков (на снимката долу).

Над 20 български тенисисти ще се включат в квалификациите. Сред тях личат имената на Любомир Лещански, Данаил Търпов, Андреас Нейков, Алекс Мартински, Марсел Радев, Васил Младенов и др.

В шест поредни седмици Българската федерация по тенис организира фючърси. След Бургас следват два турнира на кортовете на ТК "Августа Траяна" (Стара Загора), два с домакин "Локомотив" (Пловдив), а от 14 юли заключителното състезание ще започне на базата на ТК "Мачпойнт" в Благоевград.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини