Матс: Най-голямата изненада бе загубата на Серина



08-06-2014 20:49

Анализаторът на "Евроспорт" Матс Виландер направи своето обобщение за изминалия "Ролан Гарос" както при мъжете, така и при жените. Той определи като най-сериозната изненада отпадането на лидерката при дамите Серина Уилямс, а най-качественият двубой този между Ърнест Гулбис и Роджър Федерер.

"Най-голямата изненада на "Ролан Гарос" бе отпадането на Серина Уилямс. Това е невероятно събитие.

Видяхме и нещо друго. За мен най-големите таланти са Гарбине Мугуруса и Южени Бушар. Двете демонстрираха потенциала си. Те ще са новите звезди и ще останат дълго. От жените най-много харесвам Симона Халеп. Тя играе страхотно и от форхенд, и от бекхенд," обясни Матс за случилото се в женската част.

Той коментира и какво му е направило впечатление в двубоите от АТР.

"При Вавринка напрежението дойде в повече и затова не се представи на ниво. Мачът на турнира за мен бе загубата на Федерер от Ърнест Гулбис. Напрежението дойде повече за Федерер. Този мач бе най-добрият за мен през надпреварата. Гулбис може да прогресира още много. Зависи от него. Той може да постигне големи успехи, ако продължи да тренира наистина здраво, но не знам дали има шанс за титла от Шлема.

"Не бих искал да прогнозирам дали Надал може да подобри рекорда на Федерер от 17 титли. Постижението му от 9 титли на един турнир от Големия шлем е изумително и не знам дали в друг спорт някой може да се похвали с подобно нещо," заяви Виландер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини