Григор: Целта ми е до края на сезона да съм в топ 10 (видео)



10-06-2014 16:30

Григор Димитров отчете, че се чувства позитивно настроен преди една от най-важните и любими части от сезона за него - серията турнири на тревни кортове. Българинът не крие желанието си да постигне добри резултати, които да му помогнат да осъществи основната си цел за сезона - да намери място в топ 10 на световната ранглиста.

Тази седмица Гришо за поредна година ще участва първо на турнира в Куинс. "Винаги се чувствам специално, когато се завръщам на тези тревни кортове. Вече съм играл шест пъти тук и атмосферата е прекрасна. Наистина е важно да се подготвя максимално добре за голям турнир какъвто е Уимбълдън. Ще направя всичко да спечеля титлата," коментира Димитров.

Българинът определя полуфинала в Куинс, който игра през 2012-а като основополагащ. След него той е станал много по-уверен и е съумял да постигне още добри резултати.

"В момента се чувствам уверен. Развитието ми върви в правилна посока и съм щастлив след серията добри резултати, които постигнах и най-вече достигането до четвъртфинал в турнир от Големия шлем. Това обаче е само началото. Целя се много по-високо. На мен и моя екип обаче ни предстои още много работа," откровен е той.

Димитров е доволен от работата с наставника си Роджър Рашид. Определя го като "работохолик" и не крие, че досега двамата се разбират много добре - и на корта, и извън него. "Понякога обаче никак не ми е лесно, в работата си той е наистина строг," с усмивка казва българинът.

"Да вляза в топ 10 е едно от нещата, които искам да постигна до края на годината. И смятам, че е възможно. Особено, ако съм здрав и играя на ниво. Надявам се да успея и да демонстрирам най-доброто от играта си," пожелава си най-младият състезател в топ 20.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини