Експресна победа за Гришо и Стан



10-06-2014 22:43

Григор Димитров и Стан Вавринка оправдаха статута си на едни от фаворитите в надпреварата на двойки на турнира в Куинс. Двамата започнаха с победа над братята Кен Скупски/Нийл Скупски с 6:4, 6:4 за 56 минути игра.

Гришо и Стан имаха нужда от един пробив, за да вземат откриващия сет. Те спечелиха 94% от точките при първи сервис и не оставиха никакви шансове на британците.

В третия гейм на втората част Димитров и швейцарският му партньор пробиха, за да поведат с 2:1, което се оказа решително. До края двамата спасиха общо шест възможности за връщането му. Критичният момент бе при 5:4 и сервис на Вавринка, когато изостанаха 0:40. Те обаче се справиха майсторски и приключиха битката за под час.

Срещата бе наблюдавана и от български фенове, които подкрепяха най-добрия ни състезател. Треньорите на Вавринка и Димитров - Магнус Норман и Роджър Рашид също демонстрираха отлични отношения като бяха един до друг на трибуните.

В следващата фаза българо-швейцарският дует ще се изправи срещу едни от фаворитите и поставени под №3 Ненад Зимонич и Даниел Нестор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини