Надал и Енен с най-големи шансове според букмейкърите



23-05-2010 11:26 | Николай Драгиев

Днес стартират двубоите от първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис - "Ролан Гарос". Турнира е един от четирите от Големия шлем по тенис и се провежда всяка година за период от две седмици в Париж, Франция.

 

"Ролан Гарос" е вторият по ред турнир от Големия шлем (след Откритото първенство на Австралия) и е най-силната надпревара в света, играна на червена настилка.

 

При мъжете фаворит за крайна победа е четирикратният победител тук Рафаел Надал. Испанецът отпадна рано миналата година от Робин Сьодерлинг, но отново демонстрира форма, която кара букмейкърите да дават най-големи шансове за негов триумф. Коефициентът на Sportingbet за крайна победа на Надал е 1.363.

 

Новак Джокович, Фернандо Вердаско, Давид Ферер и Анди Родик ще са прептяствията по пътя му и са в по-интересната половина на схемата, а от другата страна лидерът в световния тенис Роджър Федерер ще трябва да се бори с Анди Мъри, Робин Сьодерлинг, Жо-Вилфред Цонга, Марин Чилич и Станислас Вавринка за място на финал и защита на миналогодишната си титла.

 

Коефициентът за крайна победа на швейцареца е 5.00. С най-големи шансове след него е Новак Джокович.

 

Единствената българска участничка Цветана Пиронкова в първия кръг ще срещне една от фаворитките - белгийката Жустин Енен. Бившата номер едно има четири титли в Париж и ще се опита да прибави пета към тях.

 

Тя е и основен фаворит на букмейкърите за краен успех. Sportingbet оценява шансовете й с 4.333, докато коефициентът за световната номер едно Серена Уилямс е 6.

 

Dnevnik.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини