Надал: Много съм уморен



11-06-2014 23:44

Рафаел Надал разкрива, че е позитивно настроен и щастлив след "Ролан Гарос", но и много изморен преди началото на сезона на трева. Матадора трябва да участва тази седмица на турнира в Хале, а във втори кръг негов опонент ще бъде екзотичният Дъстин Браун.

Как се чувствате три дни след "Ролан Гарос"?

Щастлив съм. Случилото се сякаш ми донесе нов прилив на енергия. Но съм наистина уморен физически. Финалният двубой бе много тежък. Радвам се да бъда пак в Хале, макар да знам, че ще ми бъде трудно бързо да привикна към новата настилка. С тази умора не мога да тренирам часове наред.

Какво е измерението на тази девета титла за Вас?
Чух много статистики и това, че съм изравнил постижението на Пийт Сампрас от 14 титли от Големия шлем. Но това ще оставя за в бъдеще. Щастлив съм просто, че спечелих "Ролан Гарос" - най-важният турнир за мен.

След толкова важната част от сезона на клей, предстоят турнирите на трева. Готов ли сте вече за нови битки?
Ще опитам да се представя добре на трева. В последните две години ми беше трудно на тази настилка. През 2012-а пропуснах седем месеца след Уимбълдън, а миналия сезон не бях готов нито физически, нито психологически. Имаш ли подобни проблеми става още по-тежко. Особено за мен, тъй като не мога да правя по 35 аса в мач. Обичам тези турнири и съм имал много успехи. Знам, че за да имам успех на Уимбълдън, трябва да работя здраво и в Хале.

Ще играете в четвъртък с Дъстин Браун...
Не е най-добрият вариант за първи двубой. Знаем, че той не дава на съперниците да влязат в ритъм при разиграванията от основната линия. Това е сред турнирите от годината, в който е най-вероятно да загубиш още на старта. Всеки в тениса го знае и аз ще се постарая да не се стига дотам.

Скоро в Майорка ще има женски турнир на трева. Харесва ли Ви това?
Разбира се! Тревата е чудесна настилка. Идеята е чудесна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини